Nem találtak túlélőt az ausztrál milliárdos Afrikában lezuhant gépén

Vágólapra másolva!
Csak holttesteket találtak a keresők annak a Kamerunban lezuhant repülőgépnek a roncsai között, amely szombaton tűnt el Nyugat-Afrikában, fedélzetén az egyik leggazdagabb ausztrál üzletemberrel. A kameruni információs miniszter szerint már nincs rá esély, hogy a gépen túlélőt találjanak.
Vágólapra másolva!

Megtalálták a kameruni hatóságok annak a lezuhant magánrepülőgépnek a roncsait, amely szombaton tűnt el Nyugat-Afrikában. A gépen utazott az egyik leggazdagabb ausztrál üzletember, a Sundance Resources bányászati társaság igazgatója, Ken Talbot. A repülőgépen a hatóságok nem találtak túlélőt, és már nem is látnak esélyt arra, hogy bárkit életben találjanak - mondta az AFP hírügynökségnek Issa Tchiroma Bakary kameruni információs miniszter.

A gépen 9 vagy 10 holttestt találtak eddig - idézte a minisztert a BBC. A repülőn összesen 11 ember utazott, Talboton kívül rajta volt a bányászati társaság teljes vezetősége, 5 ausztrál, egy amerikai, két brit és egy francia állampolgár.

A gép Kamerunból Kongóba tartott, ahol egy vasércbányát látogattak volna meg. A területen az ausztrál cég egy nagyobb beruházást készít elő, amelyből évente 35 millió tonna vasércet szeretne kitermelni.

A légügyi hatóságok szerint a géppel a kapcsolat egy órával azután szakadt meg, hogy elhagyták Yaoundét, a kameruni fővárost. Az ausztrál miniszterelnök, Kevin Rudd a légi szerencsétlenség után azt ígérte, hogy minden követ megmozgatnak a gép utáni kutatásban. A gépen tartózkodó ausztrál üzletember, Ken Talbot vagyona a BRW üzleti magazin szerint 840 millió dollár (188 milliárd forint) volt - írja a BBC.