Élő áldozatából vágta ki a tüdőt a francia kannibál

Vágólapra másolva!
Élt még megcsonkításakor az a férfi, akinek kivágta és megette tüdejét cellatársa még 2007-ben egy franciaországi börtönben. Ez abban a perben hangzott el, amely hétfőn indult a roueni kannibálként emlegetett Nicolas Cocaign ellen. A férfit gyilkossággal és barbarizmussal vádolják.
Vágólapra másolva!

Még élt az áldozat, amikor cellatársa felvágta mellkasát, és kimetszett egy darabot a tüdejéből, hogy megegye - közölte a törvényszéki orvos szakértő a kannibalizmussal vádolt francia Nicolas Cocaign perében. A helyi sajtó által csak roueni kannibálként emlegetett férfinak, aki még 2007-ben ölte meg cellatársát, majd evett annak testéből, hétfőn kezdődött a büntetőpere a francia városban. Gyilkossággal és barbarizmussal vádolják. A férfi már a per elején elismerte bűnösségét.

Az áldozat boncolását végző Patrick Laburthe orvos szakértő a bíróság előtt azt mondta, a meggyilkolt Thierry Baudry jobb tüdejében vért találtak, ami arra utal, hogy még életben volt, amikor belevágtak.

Cocaign korábban azt mondta, a kivágott tüdő egy részét - amelyről azt hitte, hogy az áldozat szíve - nyersen felfalta, a többit hagymával megsütötte. Így akarta elvenni áldozata lelkét. A 11 négyzetméteres cellában hárman voltak a gyilkosság idején, de a harmadik rab nem mert közbeavatkozni, és tavaly egy másik börtönben öngyilkos lett.

Cocaign, aki közönyösen hallgatta az orvos szakértői véleményt, a gyilkosság idején azért volt rács mögött, mert arra várt, hogy ítélkezzenek fegyveres rablási ügyében, illetve megkezdődjön pere két másik bűncselekmény miatt, amelyek közül az egyik fegyverrel elkövetett nemi erőszak kísérlete volt.

A mostani ügyben várhatóan csütörtökön születik ítélet. A pszichiátriai szakértők többsége szerint Cocaign nem volt ugyan teljes ítélőképessége birtokában, de büntethető. Ügyvédje azért küzd, hogy börtön helyett kényszergyógykezelésre ítéljék.