Nagy erejű bomba robbant egy görög minisztériumban

Vágólapra másolva!
Nagy erejű bomba robbant csütörtök este a görög civil védelmi minisztériumban, a robbanásban meghalt a miniszter biztonsági főnöke. A bombát egy csomagba rejtették a támadók, és a miniszter irodájától néhány méterre lépett működésbe, de a miniszternek nem esett baja.
Vágólapra másolva!

Meghalt egy ember csütörtök este a görög fővárosban, amikor csomagbomba robbant a civil védelmi minisztérium irodájában - közölte az athéni rendőrség. A rendőrség által "nagyon erősnek" minősített detonáció abban az épületben történt, amelyben a minisztérium mellett a rendőrség központi irodái is találhatóak. A bomba mindössze néhány méterre robbant fel Mihalisz Krisszohoidisz miniszter hetedik emeleti irodájától.

A miniszter ugyan a helyszínen tartózkodott a robbanás idején, ám nem esett bántódása. A BBC brit közszolgálati televízió úgy tudja, hogy az áldozat egy rendőr volt, aki felnyitotta a bombát rejtő csomagot. Az MTI névtelenül nyilatkozó rendőrségi forrásokra hivatkozva azt írja, hogy az áldozat a miniszter biztonsági szolgálatának a főnöke.

A merénylet elkövetését egyelőre senki sem vállalta magára. Görögországban több, szélsőbaloldali csoportok által elkövetett robbantásos merénylet is volt, amióta 2008-ban az évtizedek óta nem látott hevességű zavargások törtek ki. Hrizohoidész két elődjét is célba vették, de sikertelenül.