Michael Jackson apja is beperelte az énekes orvosát

Vágólapra másolva!
Michael Jackson apja is pert indított az énekes egykori orvosa ellen, akit már megvádoltak gondatlan emberöléssel. A popsztár egy éve halt meg, halálát a vád szerint az okozta, hogy halálos mennyiségű altatót kapott.
Vágólapra másolva!

Keresetet nyújtott be Michael Jackson apja a popsztár orvosa ellen, amiért szerinte halálos mennyiségű altatót adott be fiának. A keresetben Conrad Murray orvost szakmai hanyagsággal vádolja Joe Jackson, aki ezért kártérítést követel. Az is állítja, hogy Murray késve hívta a mentőket, és amikor megérkeztek, elhallgatta előlük, hogy milyen altatót adott be az énekesnek.

Murray tagadja, hogy vétkes lenne a gondtalanul elkövetett emberölésben. Az énekes apja ellen indított eljárás párhuzamosan folyik majd az orvos elleni büntetőeljárással, amely várhatóan a jövő évben kerül a bíróság elé. Az orvos közben tovább praktizálhat, de csak azzal a feltétellel praktizálhat, hogy semmilyen altató vagy nyugtató szert nem írhat fel betegeinek.

Murray ellen február elején vádat emeltek gondatlanságból elkövetett emberölés címén, mert erős klinikai altatószerrel, propofollal kezelte az álmatlanságban szenvedő sztárt. Szakértők szerint azonban a propofolt csak nagyon súlyos esetekben szabad otthon alkalmazni. Michael Jackson tavaly június 25-én hunyt el 50 éves korában. A halottkém vizsgálata szerint halálát a propofol okozta, de testében más gyógyszerek - nyugtatók, fájdalomcsillapítók és élénkítő szerek - nyomait és kimutatták.

Eközben az énekes halálának egyéves évfordulóján rajongói világszerte megemlékezéseket tartottak.