Nagy erejű robbanás rázta meg vasárnap kora reggel a közép-boszniai Bugojno rendőrségi épületét. Egy rendőr meghalt, többen megsebesültek. A rendőrség egy gyanúsítottat már elfogott, a robbantás indítékai még ismeretlenek.

Vasárnap reggel gépkocsiba rejtett pokolgépet robbant a közép-boszniai Bugojno rendőrségi épülete mellett. A valamivel öt óra előtt bekövetkezett robbanás a boszniai közszolgálati televízió híradása szerint jelentős károkat okozott a környékbeli épületekben is. A robbantásnak egy halálos áldozata és hat sérültje van. Egy rendőrnő súlyosan, öt kollégája  könnyebben megsérült.

A rendőrök közvetlenül a robbanás után a parkolóban, menekülés közben elfogtak egy Haris Causevic nevű férfit, aki beismerte, hogy ő volt a merénylő. Indítékai egyelőre nem ismeretesek, mint ahogy az sem, hogy voltak-e tettestársai. Causevic büntetett előéletű, és azt is tudni róla, hogy két éve kirohanásokat intézett a muzulmán nacionalistának minősített boszniai Demokratikus Akciópárt Bugojnóba látogató elnöke ellen.

A boszniai közszolgálati csatorna úgy tudja, a rendőrség további öt másik személyt is őrizetbe, akik vahabita radikális muzulmán szervezetekkel állnak kapcsolatban. Sadik Ahmetovic belbiztonsági miniszter kijelentette, hogy "egyértelműen terrorista cselekedetről" van szó, és közölte, hogy biztonsági intézkedéseket léptettek életbe az egész országban.