Elfogtak egy tíz éve körözött szicíliai maffiavezért

Vágólapra másolva!
Több mint tíz éve menekült a hatóságok elől Giuseppe Falsone, akit szombaton tartóztattak le Dél-Franciaországban. A szicíliai maffiózót 2004-ben életfogytig tartó börtönre ítélték gyilkosságért.
Vágólapra másolva!

Franciaországban kapták el Olaszország egyik legkeresettebb bűnözőjét, aki tíz éve menekült a hatóságok elől. Giuseppe Falsone a szicíliai Agrigento tartományból származó maffiavezér, akit 2004ben távollétében már életfogytig tartó börtönre ítéltek gyilkosságért, zsarolásért és drogkereskedelemért. Falsonét egy olasz-francia közös akcióval Marseille-ben kapták el egy belvárosi luxuslakásban, arca állítólag plasztikáztatva volt, és hamis személyazonosságot használt.

Bűnszervezetével az interneten az keresztül kommunikált, a lakásban öt mobiltelefont foglaltak le. A férfi áprilisban érkezett Marseille-be, az AFP szerint végleg le akart telepedni a dél-francia városban, pénzét egy építési vállalkozásba fektette be.

Falsone kapcsolatban állt Bernardo Provenzanóval, akit több mint 40 éven át üldöztek az olasz rendőrök, míg végül 2006-ban a szicíliai Corleone mellett elkapták.