Elérte Mexikó partjait az idei első hurrikán

2010.07.01. 6:37

Óránként 155 kilométeres szelek fújnak az idei hurrikánszezon első, a szárazföldet is elérő viharának belsejében. A Mexikó partjait csütörtökön előrő, Alex névre keresztelt hurrikán újabb olajszennyezést sodort partra Texas partjainál, az államban szükségállapotot hirdetett ki.

Elérte a szárazföldet, Mexikó északkeleti részét csütörtök virradóra az Alex névre keresztelt hurrikán - közölte az amerikai hurrikánmegfigyelő központ. A miami székhelyű központ néhány órával korábban közölte: az Alex hurrikán az ötfokozatú Saffir-Simpson skála szerinti 2-es fokozatúra erősödött. Az idei atlanti-óceáni hurrikánszezon első hurrikánjában a szelek sebessége megközelíti az óránként 155 kilométert.

Forrás: EPA
Még több fotóért kattintson a képre!

Mexikó északkeleti részén, az Atlanti-óceán partján több mint kétezer lakost költöztettek ki elővigyázatosságból a szélvihar miatt, amelynek korábban már volt egy halálos áldozata az országban. A Mexikói-öböl amerikai oldalán az Alex hurrikán által felkorbácsolt hullámok újabb olajszennyezést sodortak a partokra. Barack Obama elnök kedden szükségállapotot hirdetett ki Texas szövetségi államban.

KAPCSOLÓDÓ CIKK