Negyedmillió ember maradt áram nélkül Torontóban

Vágólapra másolva!
Közel negyedmillió ember maradt áram nélkül a kanadai Torontóban egy transzformátorállomáson hétfőn délután történt robbanást követően. A robbanás következtében kelettkezett tűz eloltása után négy órával a áramszolgáltató visszaállította az áramellátást.
Vágólapra másolva!

A torontói áramkimaradást egy robbanás okozta, ami tüzet okozott az áramellátást biztosító transzformátorállomáson. A robbanás okát egyelőre még nem derítették ki, de nem egészen négy órával az áramszünet kezdete után a szakemberek már mindenhol helyreállították az áramellátás.

Az áramkimaradás miatt a délutáni és koresti órákban a közlekedési lámpák sem működtek a kanadai városban. Az áramkimaradással összefüggésbe hozható közúti beleset ugyan nem történt, de hatalmas közlekedési dugók alakultak ki. Kellemetlenséget okozott az is, hogy leálltak az épületekben a liftek, a metró több szakaszán pedig szünetelt a forgalom, ami sok munkából hazatérő embernek okozott bosszúságot.

Az áramkimaradás érintette azt a belvárosi szállodát is, amelyben éppen a kanadai látogatókörútját bonyolító II. Erzsébet brit királynő és férje, Fülöp herceg tartózkodott.

Az 5,5 millió lakosú Torontóban hétfőn rekkenő hőség volt, 34 fokos meleget mértek, és az áramkimaradás miatt nem lehetett üzemeltetni a légkondicionáló berendezéseket sem az érintett városrészekben.