Paul Gascoigne próbálta lebeszélni az öngyilkosságról a brit ámokfutót

Vágólapra másolva!
Szombaton öngyilkos lett Angliában az a 37 éves férfi, akit volt barátnője meggyilkolása, és egy rendőr lelövése miatt egy hete üldöztek. A férfit pénteken szorították sarokba és hat órán át próbálták meggyőzni, hogy adja meg magát. A helyszínen megjelent Paul Gascoigne angol focista, aki közölte, hogy a férfi barátja.
Vágólapra másolva!

Öngyilkos lett az a 37 éves brit férfi, akit gyilkosság miatt napok óta kerestek a rendőrök. A háromgyermekes Raoul Thomas Moat egy hétig bujkált a vadonban a Newcastle-hoz közeli, északkelet-angliai Rothbury kisváros környékén, miután agyonlőtte korábbi barátnője barátját, a fiatal nőt súlyosan megsebesítette, és rálőtt egy rendőrre is, aki szintén súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A férfira egyheti hajtóvadászat után, péntek este bukkantak rá a rendőrök. A sarokba szorított férfit hat órán át próbálták rábírni a megadásra, ám Moat végül főbe lőtte magát, és szombaton egy newcastle-i kórházban meghalt. Raoul Moat öngyilkosságát szombat délután erősítette meg hivatalosan Northumberland grófság rendőrsége.

A gyilkost szombati brit híradások szerint előző este, Rothbury belterületén, a várost átszelő folyó partján találták meg. Az egykori kidobóember a rendőrséggel folytatott tárgyalás alatt végig egy puskát tartott saját halántékához. A helyszínen megjelent Paul Gascoigne, korábbi válogatott angol focista, aki közölte, hogy Moat a barátja. Gascoigne megpróbálta megadásra bírni Moatot, a kísérlet azonban sikertelen volt.

Moatot 14 város összesen több mint kétszáz fegyveres rendőre és kommandósa üldözte egy héten át, a levegőből a légierő földi célpontok azonosítására kialakított harci repülőgépei keresték. A tragédiát annak ellenére nem sikerült megakadályozni a börtön, ahonnan Moat a múlt héten szabadult, értesítette a rendőrséget, hogy a férfi utalásokat tett volt barátnője megölésére. Később pedig Moat maga hívta fel a rendőrséget, hogy hamarosan meg fog ölni egy rendőrt.