Virággal emlékeztek a megfulladt magyar diákokra

Vágólapra másolva!
Fehér rózsákat dobtak a diáktársak szombaton a Delaware folyó vízébe, megemlékezve arról a két mosonmagyaróvári fiatalról, akik három nappal korábban vesztek a folyóba, amikor városnéző vízibuszuk balesetet szenvedett. Megemlékeztek a Mosonmagyaróváron is.
Vágólapra másolva!

A város tisztségviselői és egyházi vezetők mellett Szombati Béla magyar nagykövet is csatlakozott a magyar cserediákcsoport és a vendéglátó családok közös megemlékezéséhez. A szertartás végén koszorúkat és virágokat dobtak a vízbe, és egy pár fehér galambot engedtek el.

Az amerikai hatóságok pénteken találták meg a balesetben eltűnt 20 éves fiatalember és 16 éves lány holttestét.

Mosonmagyaróváron több százan emlékeztek csendes gyertyagyújtással szombaton este a hajóbaleset két helyi áldozatára.

A megemlékezésen egyetlen rövid beszéd hangzott el; Hansági Károly, a Kossuth Lajos Gimnázium igazgatója idézte fel a két fiatal emlékét, s mondta ki: a döbbenet, a fájdalom és a harag kavarog a hátramaradottakban, hiszen két fiatal ember karrierjét törte ketté egy véletlen baleset. Ezután körülbelül húsz percig gyászzene szólt, majd az emlékezők virágokat helyeztek el a szerencsétlenség két áldozatának képénél, az iskolafalnál.

A kétéltű városnéző vízibuszba, amelyen egy 15 fős magyar diákcsoport is utazott, szerdán kora délután ütközött bele egy uszály, miután a vízibusz műszaki hiba miatt a Delaware folyón vesztegelt. A vízibusz többi utasát sikerült kimenteni, a két magyar fiatal azonban eltűnt.