Meghalt egy magyar hegymászó Olaszországban

2010.07.11. 17:40

Elhibázott egy lépést, és a mélybe zuhant egy magyar hegymászó az északolasz hegyekben, ahol egy csoportos kirándulásonb vett részt. A helyszínre érkező mentők már nem tudtak rajta segíteni.

Életét vesztette egy magyar hegymászó az olasz Dolomitokban, a Sella-tornyoknál, Bolzano és Trento provinciák határán. A magyar hegymászó csoportos kiránduláson vett részt, amikor 2300 méteres magasságban, egyelőre nem világos körülmények között elhibázott egy lépést, a mélybe zuhant és szörnyethalt.

A rövid időn belül helikopterrel a helyszínre érkezett olasz hegyi mentők már nem tudtak segíteni. A baleset körülményeit a csendőrség vizsgálja.

A Sella a Dolomitok egyik leglátványosabb és legmonumentálisabb hegycsoportja: a sziklamászók mellett a túrázók paradicsoma is, akik elé látványos via ferrata útvonalakon tárul a hegyek szépsége. A via ferrata csaknem alpinizmus: olyan sziklafalakon vezető útvonalakat jelöl a kifejezés, ahol létrák, hidak és előre kialakított fogások segítik az előrejutást. Kiépített sziklamászó utakról van szó. A Sella ferrátái azonban nem kezdőknek valók, hanem már tapasztalt magashegyi túrázóknak. Az ilyen túrákhoz szükséges egyszerű felszerelést általában a szervező irodák biztosítják.

KAPCSOLÓDÓ CIKK