Milliárdos maffiavagyont foglalt le az olasz rendőrség

Vágólapra másolva!
A náplyi és a calabriai maffia érdekeltségébe tartozó cégeket, luxuslakásokat és földbirtokokat foglaltak le a rendőrök Olaszországban. A lefoglalt javak összértéke mintegy másfél milliárd euró, az akció célja a a szervezett bűnözés ellehetetlenítése.
Vágólapra másolva!

Hozzávetőleg másfél milliárd euró értékben foglalt le az olasz rendőrség hétfőn ingatlanokat és földbirtokokat két dél-itáliai maffiaszervezet javaiból. A rendőrségi akciók a nápolyi camorra és a calabriai 'ndrangheta maffiaszervezet meggyengítésére irányultak. Angelino Alfani igazságügy-miniszter szerint a hatóságok már sokadik alkalommal hajtottak végre olyan akciókat, amelyek a szervezett bűnözés ellehetetlenítését célozzák, és ez a mostani kormány egyik legfőbb célja.

A nápolyi maffiaellenes hatóságok vállalatok, turistaközpontok, luxuslakások és földbirtokok lefoglalását rendelték el. A camorra legveszélyesebbnek tartott klánja, a Casalesik 17 tagja ellen elfogatóparancsot is kiadtak. Köztük van Nicola Schiavone, a camorra történelmi vezérének, Francesco Schiavonénak a fia is. A déli Calabria régióban 330 millió euró értékben Gioacchino Campolo üzletember - ragadványnevén a Pókerkirály - ingatlanjait foglalták le. Campolo szoros kapcsolatban áll a 'ndrangheta vezéreivel.