Masszázsszalonra bukkant a szlovák igazságügyi minisztériumban az új miniszter

Vágólapra másolva!
Az új szlovák kormány megalakulása után berendezkedő igazságügyi miniszter, Lucia Zitnanská masszázsszalonra bukkant a minisztérium épületében. A helyiséget elődje utasítására alakították ki, és a minisztérium szociális alapjából fizették ki a minisztériumi vezetők és alkalmazottak masszírozását.
Vágólapra másolva!

Meglepődött Lucia Zitnanská új szlovák igazságügy-miniszter, amikor minisztériuma pozsonyi épületében egy masszázsszalont is talált, amikor átvette hivatalát - írja a Sme című liberális napilap honlapján.

A masszázsszalont elődje, Viera Petríková utasítására hozták létre a minisztériumban. Az ott dolgozó masszőr neve Lenka Petríková, azonban nem rokona az előző miniszternek, és állítása szerint korábban nem is ismerték egymást.

A minisztériumban berendezett szalonban a Sme szerint nyolc euróba (mintegy 2200 forintba) került egy masszázs, a szolgáltatásokért a tárca havonta több száz - átlagosan 800 - eurót fizetett ki. A legutóbbi számla ennél töbről, 1300 euróról szól. A lap szerint a pénzt a minisztérium szociális alapjából fizették ki, így a miniszter és a minisztériumi alkalmazottak regenerációjának árát tulajdonképpen az adófizetők állták.

A masszázsszalon létrehozását az igazságügyi tárca kezdeményezte, a szerződést a hivatal vezetője kötötte meg a masszőrnővel. A szerződés eredetileg 2009 végéig szólt, de miután munkájával nagyon elégedettek voltak, meghosszabbították azt egy évvel - derül ki a dokumentumból, melynek teljes szövegét nyilvánosságra hozta az Sme.sk.

A masszőrnő a lapnak azt mondta, az előző miniszter asszony hetente kétszer járt hozzá, az alkalmazottaknak munkaidőben jártak a szolgáltatások úgy, hogy havonta fél órával meghosszabbították a munkaidejüket.

Az új miniszter közölte, hogy meg fogja szüntetni a masszázsszalont, és felmondja a szerződést. "Azt természetesen nem vitatjuk, hogy a minisztérium alkalmazottainak joguk van a pihenésre, de nem a tárca épületében található masszázshelyiségben" - mondta a lapnak Michal Luciak, a tárca hivatalának új vezetője.