Két helyen is ég az erdő Athén közelében

Vágólapra másolva!
Több házat és üdülőhelyet is ki kellett telepíteni Görögországban a főváros közelében pusztító erdőtüzek miatt. A tűz ellen négy repülőgépet és két helikoptert is bevetettek a hatóságok.
Vágólapra másolva!

Két helyen is kigyulladt az erdő Athén közelében szombaton, és a szárazság miatt a lángok gyorsan terjedni kezdtek. Az első erdőtűz az Attika-félsziget déli csücskében, Lavrio közelében keletkezett, a másik, a szél miatt veszélyesebb tűz az Athéntól észak-keletre található Mikrochori falunál pusztít.

A hatóságok szerint három üdülőhelyről és több tucat házból kellett kitelepíteni az embereket. A tűzoltóság szóvivője azt mondta, hogy a tűz közelében lévő emberek nem voltak veszélyben, csupán óvintézkedésként rendelték el az evakuálásukat. A közelben található egy gyerektábor is, de ez a tűzoltók szerint nincs veszélyben. A füst miatt kellett zárni az egyik, Athénba vezető autópályát is.

A lángok ellen már több mint 60 tűzoltó harcol 27 járművel, illetve négy repülőgép és két helikopter is oltja a lángokat. Egyelőre nem tudják mi okozta a tüzet. A hatóságok egyelőre nem nyilatkoztak a lehetséges okokról. Görögországban gyakran gyújtogatók miatt keletkeztek az elmúlt években vad tüzek, amelyek házak százait és több ezer hektárnyi erdőséget pusztítottak el.