Moszkva egy orosz férfi elrablásával vádolja az USA-t

Vágólapra másolva!
Libériában vettek őrizetbe még május végén egy orosz pilótát, akit drogcsempészéssel gyanúsítanak. A férfit az Egyesült Államokba vitték. Moszkva ezért szerdán azzal vádolta meg Washingtont, hogy elrabolta az orosz állampolgárt, és erről még a diplomáciai képviseletét sem értesítette.
Vágólapra másolva!

Oroszország azzal vádolta meg szerdán az Egyesült Államokat, hogy elrabolt egy orosz állampolgárt, akit csaknem két hónappal ezelőtt Libériában vettek őrizetbe drogcsempészésért.

Az orosz Konsztantyin Jarosenkó egy teherszállító repülőgép pilótája, május 28-én fogták el a libériai fővárosban a kábítószer-kereskedelem elleni harccal foglalkozó amerikai ügynökség emberei és helyi rendőrök. A férfit egy New York-i börtönbe szállították.

Az orosz külügyminisztérium szerdai közleményében önkényeskedésnek minősítette a történteket és azt állította, Jarosenkót gyakorlatilag elrabolták egy harmadik ország területéről. Kifogásolták azt is, hogy az amerikai hatóságok nem értesítették az orosz diplomáciai képviseleteket a férfi őrizetbe vételéről.

Brownie Samukai libériai védelmi miniszter június elsején jelentette be, hogy Monroviában lefoglaltak négy tonna - amerikai piacra szánt - kábítószert és őrizetbe vettek hét külföldi állampolgárságú drogcsempészt, akiket kiadnak az Egyesült Államoknak.