Napokon belül távozhat a BP vezetője

Vágólapra másolva!
Távozhat posztjáról napokon belül a Mexikói-öbölben történt olajkatasztrófáért felelős BP vezérigazgatója, Tony Hayward - közölte a Sunday Telegraph. A brit lap szerint a várható összeg töredékét, valamivel több, mint egymillió fontot kaphat a távozó vezérigazgató.
Vágólapra másolva!

Napokon belül távozik posztjáról a Mexikói-öbölben történt környezeti katasztrófát okozó BP vezérigazgatója, Tony Hayward - közölte a Sunday Telegraph. A brit lap szerint Tony Hayward az előtt távozik, hogy a brit energetikai cég bejelenti első féléves eredményeit.

A Sunday Telegraph szerint vita van az igazgatótanácsban Hayward végkielégítéséről. A brit lap úgy értesült, hogy a máskor várható összeg töredékét, valamivel több, mint egymillió fontot kap Hayward, aki a BP közleménye szerint "élvezi az igazgatótanács, illetve a felső vezetés támogatását."

Tony Hayward utoljára egy hónappal ezelőtt került a támadások kereszttüzébe. Két nappal az után, hogy az amerikai Kongresszus bizottsága meghallgatta a katasztrófáról, nem a helyszínre sietett vissza, hanem fiával részt vett egy vitorlásversenyen. Barack Obama amerikai elnök kabinetfőnöke, Rahm Emanuel az elsők között nevezte baklövésnek a BP vezetőjének kikapcsolódását.

A katasztrófát az okozta, hogy április 20-án felrobbant és elsüllyedt a BP által üzemeltetett, a világ legmélyebb olajfúrását végző Deepwater Horizon nevű tengeri platformja. A táraságnak július közepén egy átmeneti megoldással sikerült megállítania az olajszivárgást a Mexikói-öbölben.