Lezuhant egy utasszállító Szibériában

2010.08.02. 21:06

Tizenöt emberrel a fedélzetén lezuhant egy utasszállító repülőgép Szibériában. Az áldozatok számáról ellentmondásosak az információk, de a legfrissebb hírek szerint vannak túlélők. A halálos áldozatok között van egy gyerek is.

Lezuhant egy utasszállító repülőgép hétfő este Szibéria északi részén, Igarka város repülőterénél leszállás közben - írja a BBC. Az orosz rendkívüli helyzetek minisztériuma szerint a gép fedélzetén tizenöt ember volt. Irina Andrianova, a tárca szóvivője elmondta, hogy egy Antonov 24-es típusú repülőgépről van szó, amely Krasznojarszkiból tartott Igorkába, amikor lezuhant a kifutópályától 700 méterre. A becsapódás után a gép kigyulladt.

A fedélzeten tartózkodókról ellentmondásos hírek érkeztek. A minisztérium először azt közölte, hogy mind a tizenöt ember életét vesztette, de később már azt mondták: lehetnek túlélők. A Russia Today (RT) nevű angol nyelvű orosz csatorna internetes oldalán közölt legfrissebb információk szerint négy fő legénység és tizenegy utas - köztük egy gyerek - volt a fedélzeten. Az RT azt írja: a legújabb jelentések szerint tizenegy ember vesztette életét a szerencsétlenségben, a négy túlélőt kórházba szállították, egyikük állapota súlyos. Az Itar-Tass hírügynökség arról számolt be, hogy mind a négy túlélő a legénységhez tartozott.

Hétfő késő este a rendkívüli helyzetek minisztériumának szóvivője az Itar-Tass-nak megerősítette: a tizenöt ember közül tizenegyen meghaltak, köztük a gépen utazó gyerek is. A szóvivő szerint a legénységhez tartozó négy túlélő egyikét súlyos égési sérülései miatt ápolják az intenzív osztályon.

Az RT szerint a balesetet a rossz időjárás, a látási viszonyok romlása okozhatta. A BBC szerint egyelőre nem tudni, melyik légitársasághoz tartozott a gép.