Megvonná a bűnözőktől az állampolgárságot a francia bevándorlási miniszter

Vágólapra másolva!
A francia bevándorlási miniszter kedden bejelentette, hogy azt javasolja: vonják meg az állampolgárságot azoktól a honosított franciáktól, akik súlyosabb bűncselekményt követnek el. Az előző héten Nicolas Sarkozy francia elnök beszélt hasonló tervről azon bevándorlók vonatkozásában, akik francia rendőrök életét veszélyeztetik.
Vágólapra másolva!

Megvonnák a honosított franciáktól az állampolgárságot, amennyiben olyan bűnt követnek el, amiért legalább öt évi börtönbüntetésre ítélnék őket -erről szóló törvényjavaslatot készül benyújtani Eric Besson francia bevándorlási miniszter keddi bejelentése szerint. A miniszter azt is indítványozza, hogy a Franciaországban külföldi szülőktől született többszörös bűnelkövetőktől tagadják meg a francia állampolgárságot.

A törvényjavaslatot Nicolas Sarkozy francia elnök múlt heti beszéde ihlette, amely szerint a francia rendőrtisztek életét veszélyeztető bevándorlóktól vonná meg az elnök a francia állampolgárságot. Az indítvány az ellenzéki politikusok heves ellenzését váltotta ki. A törvényjavaslat szeptemberben kerül a parlament elé.