Nem találják a legidősebbnek tartott tokiói nőt

Vágólapra másolva!
Megkérdőjeleződött a Japán legidősebb embereiről szóló kormányzati nyilvántartás hitelessége, miután a Tokió legöregebb asszonyának tartott nőről kiderült, hogy évtizedek óta nem látta a saját lánya sem. Korábban kiderült, hogy a legidősebbnek tartott férfi már régóta halott volt.
Vágólapra másolva!

A japán hatóságok Fusa Furuyát Tokió legidősebb nőjeként tartják nyilván, most azonban kétségessé vált, hogy egyáltalán életben van-e még. A 113 évesként nyilvántartott asszony a hatósági adatok szerint a lányával él együtt, ő azonban most egy ellenőrzés során közölte, hogy a nyolcvanas években látta utoljára az anyját - írja a BBC.

A hatóságok az után kezdték végiglátogatni a legidősebbnek tartott tokiói lakosokat, hogy megtalálták Sogen Kato holttestét, akit a város legidősebb férfijaként tartottak számon, most azonban kiderült, hogy már több mint harminc éve halott.

Kormányzati adatok szerint több mint 40 ezer száz évnél idősebb ember él Japánban, ezek az esetek azonban megkérdőjelezik a számok hitelességét - írja a BBC. A hatóságok most nagy erőkkel keresik Fusa Furuya fiát, bízva abban, hogy esetleg nála lakik az idős asszony. A lánya azt mondta, hogy 1986-ban látta a nőt utoljára, amikor beköltözött a saját lakásába.