Feleségül akarhatta venni Natascha Kampusch-t fogvatartója

Vágólapra másolva!
Natascha Kampusch elrablójának bűnpártolással gyanúsított barátja szerint a lányt éveken át fogva tartó férfi feleségül akarta venni áldozatát. A barát kihallgatásakor azt mondta: az emberrabló neki azzal magyarázta a tettét, hogy fiatal korában egyetlen nő sem szeretett bele.
Vágólapra másolva!

Feleségül akarta venni Natascha Kampusch-t fogvatartója - derül ki a lányt elrabló Wolfgang Priklopil egyik barátjának, Ernst H-nak a kihallgatási jegyzőkönyvéből. A News című osztrák hírmagazin csütörtökön megjelenő száma idézi a kihallgatási jegyzőkönyvet, amely szerint a férfi azt mondta, hogy Priklopil saját bevallása szerint saját görbe orra miatt rabolta el a lányt, fiatal korában ugyanis boldogtalan volt amiatt, hogy soha egy lány sem szeretett bele.

Ernst H. 2006. augusztus 23. - azaz Kampusch szökése - után találkozott barátjával, aki be is szállt autójába, és röviddel öngyilkosságát megelőzően "meggyónta neki élete bűneit" - áll a kihallgatási jegyzőkönyben. Ernst H.-nak augusztus 30-án bűnpártolás miatt kell felelnie a bíróság előtt, mivel a rendőrség elől rejtegette barátját.

Találkozásukkor a férfi szerint Priklopil megvallotta: a kilencvenes évek közepén kezdett el azon gondolkodni, hogy "kés alá fekszik". Később azonban úgy döntött, a szépészeti beavatkozás költségeit inkább egy bunker építésére fordítja - azzal a céllal, hogy "elrabol egy nőt, akit fogságban tart és álmai asszonyává teszi" - mondta Ernst H, aki szerint Priklopil választása azért esett egy gyerekre, mert "mindenképpen érintetlen nőt akart magáénak". Ernst H. szerint a férfi épp azon volt, hogy hamis iratokkal "legalizálja" Kampuschhoz fűződő kapcsolatát, és áldozatát "hivatalosan" feleségül vegye.

A ma 22 éves Kampusch-t nyolc és fél éven keresztül tartotta fogva Priklopil egy ablaktalan, föld alatti helyiségben Bécs közelében, Strasshofban. A lánynak végül sikerült megszöknie - Priklopil még aznap a vonat elé vetette magát és meghalt.