Lebukott a charlestont járó brit rokkantnyugdíjas

Vágólapra másolva!
Legalább öt éven keresztül jogtalanul vette fel rokkantsági segélyét egy brit nyugdíjas. A 61 éves férfi köszvénye miatt kért támogatást, de jobban lett, amit azonban elhallgatott. Végül lebukott, mivel a szociális hatóságok lefilmezték pakolás és tánc közben.
Vágólapra másolva!

Sok ezer fontnyi rokkantsági segélyt utaltak ki annak egy manchesteri nyugdíjasnak, aki köszvényére hivatkozva kérte a juttatást még 1995-ben. Bevallása szerint alig tudott mozogni a betegség miatt. Csakhogy 2005-re már sokkal jobban lett, de erről elfelejtette értesíteni a szociális hatóságokat.

A brit munkaügyi- és szociális minisztérium munkatársai azonban 2008-ban, egy füles nyomán titokban lefilmezték a papíron mozgásképtelen 61 éves Terence Read-et, amint nehéz dobozokat pakol ki egy kocsiból, illetve amint fiatalokat megszégyenítő módon járja a charlestont. A férfinak, akinek az ügylben hamarosan ítéletet hoz a bíróság, most vissza kell fizetnie a jogtalanul felvett 19 915 fontnyi (6,7 millió forint) rokkantsági segélyt, illetve az ugyancsak jogtalanul igénybe vett 10 600 fontnyi (3,6 millió forint) lakhatási támogatást - jelentette a BBC.