Tagadják az iráni elnök elleni merényletet

Vágólapra másolva!
Közel-keleti televíziók jelentése szerint egy merénylő robbanószerkezetet dobott szerdán a Máhmúd Ahmadinezsad iráni elnököt szállító konvojra, de az elnöknek nem esett baja. Az iráni állami tévé hallgat a támadásról, a hatóságok pedig tagadják a merényletet, szerintük csak egy tűzijáték volt..
Vágólapra másolva!

Túlélt egy merényletet Máhmúd Ahmadinezsad iráni elnök, amelyet szerdán az őt szállító gépkocsioszlop ellen követtek el - közölte az MTI egy libanoni televízió és a dubaji székhelyű al-Arabíja hírtévére hivatkozva. A szintén térségbeli sajtóra hivatkozó BBC szerint a támadás Hamedánban történt, Irán nyugati részén.

Az al-Arabíja szerint egy támadó kézigránátot hajított a konvojra, de őrizetbe vették. A dubaji tévé szerint a támadó egy újságírókat szállító járművet talált el, és a merényletben többen megsebesültek.

Az al-Dzsazíra katari hírtelevízió szerint ugyanakkor az iráni hatóságok tagadják a merénylet megtörténtét. Iráni elnökségi források a televíziónak azt mondták, csak egy tűzijáték lépett működésbe a konvoj közelében. Az al-Dzsazíra iráni tudósítójának az elnök kíséretében utazó újságírók azt mondták, nem tudnak semmilyen robbanásról. "Azt hiszem, az egész annyira lényegtelen, apró dolog lehetett, hogy senki nem vett észre semmit" - közölte a hírtévé tudósítója.

Az elnök éppen egy beszédre érkezett hamedánba, amelyet meg is tartott a helyi futballstadionban. Beszédét élőben közvetítette az iráni televízió. Az államfő nem tett említést az incidensről, és a BBC szerint iráni állami tulajdonban lévő Press TV is tagadja a támadás tényét.

Szerdán a először a Khabaronline iráni honlap jelentette, hogy reggel támadás érte az elnöki konvojt, és a merénylő az elnök kíséretéhez tartozó újságírókat szállító autót találta el. Ahmadinezsad kocsija száz méternyire volt a támadás helyszínétől, neki nem esett baja.