Tizennyolc iskolás fulladt a Viktória-tóba

Vízbefulladt tizennyolc iskolás gyerek, amikor felborult az őket szállító hajó a Viktória-tó tanzániai oldalán csütörtökön. Ez a harmadik ilyen katasztrófa a térségben bő két hét alatt.

Még mindig tart az áldozatok utáni kutatás az afrikai Viktória-tavon, amelyen harminchét gyerekkel a fedélzetén felborult egy hajó csütörtök reggel. Az 5 és 14 év közötti gyerekek Lukungu faluból tartottak az Itendele szigeten lévő iskolájukba, amikor az erős szélben átfordult velük a jármű. Rendőrök, halászok és a falusiak együtt indultak a helyszínre, de csak tizenkilenc gyereket sikerült kimenteniük a vízből. Egy helyi tisztségviselő szerint eddig hat holttest került elő, tizenkét utasnak nyoma vesztett. David Palangyo az AFP hírügynökségnek elmondta, bár a baleset okainak kivizsgálása még tart, valószínűleg túlzsúfolt volt a hajó.

Két hét alatt ez már a harmadik hasonló tragédia volt Kelet-Afrikában. Vasárnap az Albert-tó ugandai partvidékén borult fel egy hajó harminchárom ember halálát okozva. Július 20-án ugyancsak a Viktória-tó ugandai oldalán történt baleset: akkor huszonnyolcan fulladtak meg, miután elsüllyedt egy Entebbe felé tartó komp.