Bomba ölt meg egy lengyel katonát Afganisztánban

Vágólapra másolva!
Házi készítésű pokolgép ölt meg egy lengyel katonát Afganisztán keleti részén, öt másik katona megsebesült. Ezzel már 20-ra emelkedett az afganisztáni műveletekben elesett lengyel katonák száma.
Vágólapra másolva!

Egy lengyel katona meghalt, öt másik pedig megsebesült péntek reggel egy házi készítésű, az út mentén elrejtett pokolgép felrobbanása következtében Afganisztán keleti részén - közölték lengyel katonai források. Az egyik sebesült katonát életveszélyes állapotban szállították kórházba. A Gázni tartomány déli részén történt pénteki merénylet meghalt Dariusz Tylendával 20-ra emelkedett az afganisztáni műveletekben elesett lengyel katonák száma.

A lengyel erők 2002 márciusa óta állomásoznak az ázsiai országban, jelenleg mintegy 2500 szolgál a nemzetközi biztonsági erők (ISAF) kötelékében, de az év végén várhatóan 2600-an lesznek. Bogdan Klich lengyel védelmi miniszter júniusban úgy értékelte, hogy a katonák 2013 előtt végleg hazatérhetnek az ázsiai országból. Lengyelország a novemberi lisszaboni NATO-csúcstalálkozón vitatja majd meg kivonulási stratégiáját. A pénteken hivatalba lépő Bronislaw Komorowski lengyel államfő elnökválasztási kampányában azt ígérte, hogy még a 2012-es év vége előtt kivonják Afganisztánból a lengyel katonákat.