NBA-sztárokkal kosarazott sérült katonák előtt Obama

Vágólapra másolva!
Több egykori és jelenlegi amerikai profi kosárlabdázóval játszott Barack Obama amerikai elnök vasárnap egy sérült amerikai katonáknak tartott bemutatón. Arról a Fehér Ház nem közölt információt, hogy hogyan ment a kosarazás az elnöknek.
Vágólapra másolva!

Kobe Bryant, LeBron James és a veterán Earvin "Magic" Johnson: a kosarasok álomcsapatával játszott Barack Obama amerikai elnök sebesült katonák szórakoztatására. Obama két és fél órán át kosarazott vasárnap a washingtoni Fehér Háztól rövid autóútra lévő Fort McNair katonai komplexum tornacsarnokában.

Összesen 16 játékos és visszavonult kosaras, profi és egyetemista kapcsolódott be a játékba, köztük Maya Moore, aki kétszer nyert bajnokságot a Connecticuti Egyetem Huskies csapatával, de ott volt a pályán Kobe Bryant is. A lelátón harc közben megsebesült katonák, a Fehér Ház mentori programjának résztvevői élvezték a sztárparádét.

A játék után Obama néhány játékos és közeli barátja társaságában a Fehér Ház déli kertjében grillsütéssel ünnepelte meg - pár napos késéssel - 49. születésnapját. A jeles évfordulót szerdán tartotta: akkor is baráti társaságban, de Chicagóban. A grillpartin Obama és vendégei az olajszennyezés sújtotta Mexikói-öbölből származó garnélarákokat is megkóstoltak - közölte a Fehér Ház.

Forrás: AFP
Készülődés a partira a Fehér Ház kertjében