Fekete férfiakat késelhetett halálra egy izraeli férfi az USA-ban

Vágólapra másolva!
Öt embert megölésével és tizenöt megsebesítésével gyanúsítanak egy izraeli állampolgárt az USA-ban. A vád szerint a férfi, akit az atlantai reptéren fogtak el, két kivétellel fekete férfiakat késelt meg.
Vágólapra másolva!

Elfogták az Egyesült Államokban csütörtökön egy izraeli férfit, akiről gyanítják, hogy sorozatgyilkosként megölt öt embert. A 33 éves Elias Abuelazam egy Tel-Avivba induló gépre készült felszállni a Georgia állambeli Atlanta repülőterén.

Ugyanennek a járatnak egy utasa később elmondta, hogy a gyanúsított nagyon feszült volt és a mobiltelefonján beszélt, amikor a beszállókapunál őrizetbe vették. Hat rendőr vezette el őt, minden incidens nélkül. Azzal gyanúsítják, hogy az elmúlt hetekben három szövetségi állam területén húsz embert késelt meg, közülük ötten életüket vesztették. A támadások közül tizenhat a Michigan állambeli Flint városban történt. A sorozatos késelésekről kiadott híradások nyomán kiderült, hogy a virginai Leesburgben három, az ohiói Toledóban pedig egy hasonló eset fordult elő az utóbbi időben.

A baseball-sapkát viselő 180-188 centiméter magas, a szemtanúk által izmosnak mondott késelő rendszerint késő éjjel csapott le áldozataira, akik két kivétellel alacsonyabb, vagy nem túlságosan erőteljes felépítésű fekete férfiak voltak. Leszólította őket, eligazítást, vagy segítséget kért, majd többször is beléjük vágta kését.