Hétmillió ember házában okoztak kárt a pakisztáni árvizek

Vágólapra másolva!
Pakisztán területének egynegyedét érintik az áradások, hétmillió embernek azonnali segítségre van szüksége. Az Egyesült Államok eddig 71 millió dollárt ajánlott fel, de a pakisztáni vezetők szerint több nemzetközi támogatásra van szükségük.
Vágólapra másolva!

Amerikai tengerjárók és helikopterek érkeztek az árvizek sújtotta Pakisztánba, de Aszif Ali Zardari államfő szerint további nemzetközi segítségre van szüksége országának - olvasható a Huffington Post cikkében. Az országban, elsősorban a délkeleti Szindh tartományban további esőzések várhatóak, a monszunszezon hetekig eltarthat.

Az ENSZ szerint az ország területének egynegyedét érintik az áradások. A kormányt kemény kritikák érik, mert lassan és erélytelenül reagált a katasztrófahelyzetre, amelyben eddig 1500 ember vesztette életét és 7 millió embernek van szüksége azonnali segítségre, mert lakhelyeikben károkat okozott az árvíz.

Az Egyesült Államok eddig 71 millió dolláros rendkívüli segélyt és katonákat ígért Pakisztán számára. A Huffington Post szerint amiatt is fontos az amerikaiak gyors reagálása, mert a kormány elleni elégedetlenséget kihasználhatja az al-Kaida terrorszervezet és a tálibok. A pakisztáni miniszterelnök, Juszuf Raza Gilani szerint azonban ez nem elegendő, és további nemzetközi támogatást kért országa számára.