Letartóztatták az egyik legkeresettebb számítógépes bűnözőt

Vágólapra másolva!
A franciaországi Nizza repterén letartóztatták a világ egyik legkeresettebb számítógépes bűnözőjét, Vladislav Horohorint. Az ukrán származású férfi hitelkártyák adataival kereskedett, és az egyik legfejlettebb internetes gazdasági bűnszervezetet hozta létre.
Vágólapra másolva!

A francia rendőrség letartóztatta a világ egyik legkeresettebb számítógépes bűnözőjét, az ukrán származású Vladislav Horohorint - olvasható a Telegraph honlapján. A 27 éves bűnözőt a franciaországi Nizza repülőterén fogták el, amikor egy Moszkába induló gépre akart felszállni.

Az amerikai titkosügynökség a világ öt legkeresettebb internetes bűnözői között tartotta számon Horohorint, aki világszinten is meghatározó mértékben szerzett meg adatokat hitelkártyákról. "Az általa kiépített hálózat az egyik legfejlettebb online gazdasági bűnszervezet" - mondta az amerikai titkosügynökség egyik vezetője.

Horohorint azzal gyanúsítják, hogy különböző fórumokon árulta az általa megszerzett hitelkártya információkat, valamint részt vett annak a hitelkártyák adatait rendszerező adatbázisnak a kidolgozásában, amely teljesen automata és bárki elérheti a világon.

Az ukrán származású férfi ellen 2009 novemberében adtak ki elfogatóparancsot az amerikai hatóságok. A férfit kiadták az Egyesült Államoknak, ahol 12 éves börtönbüntetést is kaphat.