Közel százezren maradtak gáz és áram nélkül Oroszországban

Vágólapra másolva!
Közel százezer ember maradt áram és gáz nélkül egy vihar miatt Oroszország északnyugati részén. Közben Moszkvában a levegő szennyezettsége néhány nap után ismét felülmúlta a maximális értéket.
Vágólapra másolva!

Moszkva hétfőn reggelre újra szmogba burkolózott, környékén, valamint más régiókban mintegy 500 erdő-és tőzegtűz pusztított, az ország északnyugati részén azonban egy hidegfront okozta vihar olyan súlyos károkat okozott, hogy több tízezren maradtak áram és gáz nélkül, és a nap második felében a fővárosban is özönvízszerű eső és jégverés várható.

Oroszország északnyugati részében több száz település és összesen közel százezer ember maradt áram- és gázszolgáltatás nélkül egy vasárnapi súlyos vihar nyomán. Moszkvában a levegő károsanyag-tartalma néhány napi szünet után hétfőn újra felülmúlta a maximálisan megengedett értékeket. A szakértők szerint azonban a délutánra várható viharok és a velük érkező északi szél elsöpri a füstködöt.

A vihar várhatóan erős lehűlést is hoz, ám a hétvégi nagy hőségben újabb hét, és ezzel június 1-től összesen 231 ember fulladt vízbe.