Gyerektápszerre gyanakodnak a kisgyerekeik megnőtt mellei miatt aggódó kínai szülők

Vágólapra másolva!
Három éven aluli kislányok megnagyobbodott melle miatt aggódnak kínai szülők, akik szerint a jelenségért egy gyerektápszer felelős. A kínai hatóságok megvizsgálták a tápszert és a gyermekek leleteit és közölték, mindent rendben találtak.
Vágólapra másolva!

Három család azt állítja, hogy melle nőtt három éven aluli gyermeküknek. A három Hupej (Hubei) tartományban élő családon kívül másoktól is érkeztek hasonló jelzések, egy 1 éves pekingi kislánynál például menzesz-szerű tüneteket észleltek, miután fogyasztott a Synutra elnevezésű gyerektápszerből.

A kínai egészségügyi minisztérium megvizsgálta a tápszert, és közölték rendben találták a készítmény hormontartalmát, és a gyerekek leleteit is. A szülők szerint ugyanakkor a gyerekek hormonszintje a felnőtt nőkére jellemző értéken állt. A minisztérium szóvivője szerint ennek ellenére a tápszernek és a kislányok megnagyobbodott mellének nincs közük egymáshoz.

A szülők azonban kételkednek, az egy éves kislánynál menzesz-szerű tüneteket észlelő apa például létrehozott egy csoportot a Kínában népszerű QQ sms-fórumon, ahol már több mint 100 család latolgatja, hogyan tudnának a jelenség végére járni független vizsgálat során - írja a Los Angeles Times.