Számszeríjjal lőtt bálnára Vlagyimir Putyin

Vágólapra másolva!
Egy gumicsónakból, számszeríjjal lőtt kábító lövedéket egy szürke bálnába Vlagyimir Putyin orosz kormányfő Kamcsatka közelében. Putyin korábban is mindig ügyelt rá, hogy férfias kép alakuljon ki róla, vezetett már repülőgépet és vadászott tigrisre is.
Vágólapra másolva!

A hatásos médiafellépéseiről is ismert Vlagyimir Putyin ezúttal felfújható csónakból, számszeríjjal lőtt és kábított el egy szürke bálnát. Bár az orosz kormányfő a Kamcsatka-félsziget közelében történt kalandja során háromszor mellélőtt, végül eltalálta az állatot. A bálna bőréből kutatási célokra vettek mintát - adták hírül az orosz médiumok csütörtökön.

A Russia Today felvétele

A kérdésre, hogy vajon nem túl veszélyes-e a felkorbácsolt tengeren bálnára vadászni, Putyin csak annyit válaszolt: "Maga az élet is veszélyes". Putyin mindig is ügyelt arra, hogy a sajtóban férfias kép alakuljon ki róla. Másfél évvel az elnökválasztás előtt idén nyáron bőrruhában kerékpárosként, majd egy tűzoltó kisrepülőgép másodpilótájaként tűnt fel a médiában. Korábban tigrisvadászként és - meztelen felsőtesttel - horgászként is megmutatkozott.