Hétfőn temetik a Baglánban meghalt katonát

Vágólapra másolva!
A hét végén hozzák haza, és hétfőn temetik el az Afganisztánban meghalt magyar katonát. Pappné Ábrahám Juditot hétfőn lőtték le, amikor a lázadók megtámadtak egy magyar konvojt.
Vágólapra másolva!

Jövő hétfőn búcsúztatják Pappné Ábrahám Juditot, az Afganisztánban augusztus 23-án meghalt magyar katonatisztet szülőfalujában, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Alacskán. Az alacskai kastélykertben, református szertartás szerint vesznek végső búcsút Pappné Ábrahám Judittól. A gyászhírt az Észak-Magyarország című lapban tette közzé a katona családja.

Az afganisztáni Baglán tartományban augusztus 23-án ért támadás egy a magyar katonai konvojt, egy katona meghalt, hárman megsérültek. Pappné Ábrahám Judit törzsőrmestert posztumusz hadnaggyá léptették elő, és a honvédség hősi halottjának tekinti.

A Magyar Nemzet szerint az elhunyt katona holttestét a hétvégén hozzák vissza Magyarországra, és katonai tiszteletadással fogadják majd.

A lap szerint a történtek óta rendszeresen jelentéseket hallgat meg a honvédelmi vezetés a katonai szakértőktől arról, hogy milyen tapasztalatokat szűrhetnek le a tragédiából. A tárca szakértői vizsgálják azt is, hogy követtek-e el felderítési, taktikai hibát a katonák szállításakor, illetve annak előkészítésében.