Szegekkel kínoztak egy szobalányt Szaúd-Arábiában

Vágólapra másolva!
Tűket és szegeket döftek egy Srí Lanka-i szobalány testébe szaúdi munkaadói. Az orvosok szerint a kínzás hónapokig tartott, eddig 13 szeget és 5 tűt távolítottak el a nő testéből. A szaúdi hatóságok egyelőre nem reagáltak a Srí Lanka-i tiltakozásra.
Vágólapra másolva!

Két tucatnyi tűt és szeget távolítottak el az orvosok egy Srí Lanka-i nő testéből, aki korábban Szaúd-Arábiában dolgozott szobalányként. A 49 éves, háromgyermekes asszony azt állítja, szaúdi munkaadói kínozták meg, ők szúrták a testébe az ötcentis szegeket és a tűket. A röntgen összesen 24 fémdarabot mutatott ki a nő kezeiben és lábaiban, ezek közül 13 szeget és 5 tűt már eltávolítottak, a többit egy későbbi műtét alkalmával fogják kivenni.

Az asszony márciusban utazott Szaúd-Arábiába, hogy szobalányként dolgozzon. A múlt héten tért vissza Srí Lankára, ahol azonnal kórházba került, mert már ülni sem tudott a fájdalomtól. Az orvosok szerint a kínzások hónapokon keresztül folyhattak, de a nő az őt ért trauma miatt még nem mondott el minden részletet arról, hogy mi történt vele Szaúd-Arábiában.

Kingsley Ranawaka, a külföldön dolgozókat segítő iroda elnöke a BBC-nek azt mondta, a külügyminisztérium segítségével tiltakozást jutattak el a szaúdi hatóságokhoz, de egyelőre nem kaptak választ. Körülbelül 1,8 millió Srí Lanka-i dolgozik külföldön, 70 százalékuk nő. A többség a Perzsa-öböl menti arab országokban dolgozik, főként szobalányként, kisebb részük Szingapúrban vagy Hongkongban.