Üres volt a pozsonyi ámokfutás helyszínén talált gyanús cipősdoboz

Vágólapra másolva!
Újra lezárták a hétfői, nyolc halálos áldozattal járó pozsonyi lövöldözés helyszínét, mert egy gyanús dobozt találtak egy parkoló autó mellett. A környéket bombakereső kutyával vizsgálták át, de a cipősdoboz üres volt.
Vágólapra másolva!

Kedden délben újra lezárták a dévényújfalui lövöldözés helyszínét, mert az egyik utcán parkoló gépkocsi mellett gyanús dobozt találtak. A TA3 szlovák hírtelevízió szerint a rendőrség egy lakossági bejelentésre szállt ki abba az utcába, ahol hétfő délelőtt egy ámokfutó hét embert lemészárolt, majd saját magával is végzett. Egy másik forrás szerint viszont egy névtelen betelefonáló azt jelentette a rendőröknek, hogy bombát helyezett el a ház előtt.

A pozsonyi rendőr-főkapitányság közölte, hogy a rendőrök az utcát lezárták, a forgalmat elterelték, és egy bombakereső kutyával vizsgálták át a helyszínt. "Bombát nem találtak, a kérdéses cipődoboz üres volt" - közölte a vizsgálat eredményét Petra Hrásková, rendőrségi szóvivő. A rendőrség most megpróbálja megtalálni a névtelen telefonálót.

Egy ámokfutó hétfő délelőtt géppisztollyal próbált kiirtani egy családot egy panelházban Pozsonyban, majd az utcán a járókelőkre is tüzet nyitott, több mint egy tucat embert megsebesítve. A szlovák belügyminiszter megerősítette, hogy a mészárlásnak egy roma származású család az áldozata. Az áldozatok száma hétfőn délután nyolcra emelkedett - köztük van a támadó, aki a mészárlás után végzett magával. A történtekről részletesen ebben és ebben a cikkünkben olvashat.