A belgákon értetlenkedő Bushról is írt Tony Blair

Vágólapra másolva!
A korábbi brit miniszterelnök könyvében arról is ír, hogy Gerge W. Bush amerikai elnöke egy találkozón előbb nem ismerte fel a belga miniszterelnököt, majd azon értetlenkedett, hogy egy belga hogy lehet az EU elnöke.
Vágólapra másolva!

Tony Blair korábbi brit miniszterelnök Egy utazás című, önéletrajzi könyvének egy apró, George W. Bush korábbi amerikai elnök műveletlenségére utaló részlet keltett feltűnést Belgiumban. Blair beszámol arról, hogy a G8 csúcstalálkozón Bush összefutott Guy Verhofstadttal, az akkori belga miniszterelnökkel, akivel váltottak néhány szót, majd a kormányfő továbbment.

Bush ekkor odafordult Blairhez, és megkérdezte tőle: ki volt ez? A brit miniszterelnök mondta, hogy ő a belga miniszterelnök. Bush megdöbbent, hiszen Belgium nem tagja a leggazdagabb országokat tömörítő G8 csoportnak. Blair magyarázatként emlékeztette Busht, hogy Verhofstadt mint az Európai Unió soros elnöke van jelen, mire Bush meglepődött, hogy a belgáknak megengedik, hogy ilyen fontos posztot töltsenek be az EU-ban.