A bíróságnak kell igazságot tennie két szlovákiai magyar politikus között. Bugár Béla, a Híd elnöke azért perelte be Csáky Pált, a Magyar Koalíció Pártjának volt elnökét, mert az a választási kampányban azt állította: a szlovák-magyar pártot Robert Fico korábbi kormányfő és pártja érdekében hozták létre.

Perre ment két vezető szlovákiai magyar politikus, Bugár Béla, a Híd elnöke és Csáky Pál, a Magyar Koalíció Pártjának (MKP) volt elnöke. A pert Bugár indította, aki a júniusi szlovákiai parlamenti választások előtti kijelentéseiért neheztel Csákyra. Az Új Szó című pozsonyi lap szombati kiadása szerint a per már bírósági szakaszba jutott.

Bugár azért indított pert Csáky Pál ellen, mert az azzal vádolta a Híd (szlovákul Most) nevű pártot, hogy Robert Fico korábbi kormányfő pártja, Smer hozta létre és finanszírozza, vagyis gyanús a párt politikai és gazdasági háttere. "Állítom, ez szlovák politikai érdek, e mögött ott van Fico érdeke" - jelentette ki egyebek mellett Csáky.

Bugár az új szónak azt mondta: hajlandó a peren kívüli megegyezésre, ha Csáky Pál visszavonja a Hídra vonatkozó, a kampány során tett kijelentéseit, amelyek a Híd elnöke szerint merő rágalmak voltak. "Ha bocsánatot kér, akkor nincs szükség bírósági eljárásra, elfogadható a peren kívüli megegyezés is" - jelentette ki. A lap megkereste Csáky Pált is, de ő a telefonhívásukra nem reagált.

Bugár Béla korábban az MKP elnöke volt, de 2007-ben alulmaradt az elnökválasztáson Csáky Pállal szemben. 2009-ben a belső viták hatására felfüggesztette tagságát az MKP parlamenti frakciójában, majd kilépett a pártból, és megalapította a Híd névre keresztelt magyar-szlovák pártot. A júniusi parlamenti választáson a Híd 8,1 százalékkal bejutott a parlamentbe, az MKP viszont csak 4,3 százalékot kapott, és kiesett.