Ketten meghaltak egy vonatbalesetben Spanyolországban

Vágólapra másolva!
Két ember meghalt és nyolcan megsérültek hétfőn Spanyolország délnyugati részén, ahol dömperrel ütközött egy utasszállító vonat. A dömper a Madrid és Lisszabon között épülő gyorsvasút építésén dolgozott.
Vágólapra másolva!

Két ember meghalt, és nyolcan megsérültek hétfőn Spanyolországban, amikor egy három kocsiból álló regionális vonat délután egy órakor összeütközött egy dömperrel a Portugál határtól nagyjából kilencven kilométernyire található Carmonita városánál - mondta el a spanyol belügyminisztérium regionális szóvivője. A dömper a Madrid és Lisszabon között épülő gyorsvasút építésén dolgozott. Az ütközés olyan nagy erejű volt, hogy a teherautó egy része a mozdony tetején kötött ki.

Az ütközésben két ember halt meg: a dömper sofőrje, valamint egy, a vonaton utazó nő - mondta el a szóvivő. A nyolc sérült között van a mozdonyvezető, akit súlyos állapotban szállítottak egy közeli kórházba. A mentőalakulatok még dolgoznak a roncsok eltakarításán. Azt egyelőre még vizsgálják, hogy mi okozhatta az ütközést.

A dömper a Lisszabon és Madrid között épülő új gyorsvasútvonal építésén dolgozott. A vonal 2013 végére tervezett átadása után három óra alatt lehet majd megtenni a két főváros közötti nagyjából 640 kilométeres távolságot.