Fidel Castro szerint nem működik a kubai modell

Vágólapra másolva!
A kubai modell nem működőképes - jelentette ki Fidel Castro egykori kubai elnök. Az 1959-es forradalom atyja egy amerikai lapnak nyilatkozta, hogy már nem gondolja úgy, hogy Kuba gazdasági rendszerét más államoknak is másolniuk kellene.
Vágólapra másolva!

Fidel Castro korábbi kubai elnök egy amerikai havilapnak adott interjújában kijelentette, hogy a kubai kommunista gazdasági modell nem működik. Castro kijelentése meglepetést keltett. Bár Raúl Castro, Fidel öccse, a jelenlegi elnök többször tett hasonló kijelentést, de az 1959-es kubai forradalom atyjától szokatlan a megállapítás. Fidel Castro a hatalomból való négy évvel ezelőtti távozása óta szembetűnően keveset nyilatkozott a hazáját érintő témákban.

Jeffrey Goldberg, a The Atlantic című folyóirat tudósítója megkérdezte Fidel Castrót, hogy szerinte a kubai gazdasági rendszert még mindig érdemes-e átvennie más országnak. Erre ő azt válaszolta: "a kubai modell már nálunk sem működőképes". Az újságíró internetes naplójában örökítette ezt meg, és a havannai kormány egyelőre nem reagált rá. Goldberg Castro meghívására utazott a múlt héten Kubába, és négy nap alatt több interjút készített vele több témában.