Gázrobbanás borította lángba San Francisco egyik elővárosát

Vágólapra másolva!
Egy ember meghalt, több mint egy tucat ember megsérült és 53 ház porig égett, amikor felrobbant egy gázvezeték San Franciscóban. A hatóságok vizsgálják a robbanás okát.
Vágólapra másolva!

Egy ember meghalt, több mint 20-an megsérültek, amikor felrobbant egy gázvezeték San Francisco egyik elővárosában San Brunóban, az Egyesült Államokban helyi idő szerint csütörtök este. A detonáció hangját mérföldekre lehetett hallani, a San Francisco Chronicle szerint hatalmas tűzoszlop lövellt az égbe. A robbanás helyszínén hatalmas kráter keletkezett.

Forrás: AFP
További képek a fotóra kattintva

Több mint 20 embert kellett kórházba szállítani, a robbanást követő tűzben pedig 53 ház porig égett, és 120 épület megrongálódott. A hatóságok azonnal megkezdték az érintett környék - egy lakónegyed - kiürítését, több mint száz embett telepítettek ki. A széllel házról-házra terjedő lángokkal órákig küzdöttek a tűzoltók.

A szemtanúk hatalmas földrengésnek vélték a robbanást, és legalább 60 méter magasra felcsapó lángoszlopról számoltak be. Volt, aki azt hitte, hogy repülőgép zuhant le - a San Franciscó-i repülőtér mindössze néhány kilométerre van a helyszíntől. A helyi gázművek és a hatóságok vizsgálják a robbanás okát.