Harminchatan túlélték a venezuelai repülőbalesetet

Tizenöt halottja és harminchat túlélője van a hétfői venezuelai repülőgép-balesetnek. A kétmotoros gép a Karib-tengeri  Margarita-szigetről érkező gép nem sokkal Manuel Carlos Piar nemzetközi repülőtértől zuhant le. A szerencsétlenség okai egyelőre ismeretlenek.

A végleges adatok szerint 15 halottja és 36 sebesültje van a hétfői venezuelai légi szerencsétlenségnek. A dél-amerikai ország hatóságainak közlése szerint az állami Conviasa légitársaság egy belföldi járata, 51 emberrel a fedélzetén meghibásodás miatti kényszerleszállás közben csapódott a földnek az ország délkeleti részén, alig tíz kilométerre a célrepülőtértől.

Mint Francisco Garcés közlekedési miniszter a venezuelai VTV közszolgálati televíziónak elmondta, a Karib-tengeri Margarita-szigetről, Porlamarból érkező ATR-42-es típusú, francia-olasz gyártmányú kétmotoros repülőgép nem sokkal a leszállás előtt zuhant le, alig tíz kilométerre a Manuel Carlos Piar nemzetközi repülőtértől, Ciudad Guayanánál (Puerto Ordaznál). A szerencsétlenül járt gépen 47 utas és négyfőnyi személyzet tartózkodott.

Híradások szerint a pilóta elveszítette az ellenőrzését a gép felett, s ezt jelentette is az irányítótoronynak, majd kényszerleszállással próbálkozott. A szerencsétlenség - amelynek igazi okai egyelőre nem ismeretesek - közép-európai idő szerint hétfőn 15 óra 20 perckor történt.
Venezuelában utoljára 2008-ban történt súlyos repülőgép-szerencsétlenség. Akkor a Santa Barbara magán légitársaság egyik utasszállító gépe zuhant le egy hegyvidéki térségben, 46 emberrel a fedélzetén, s a balesetet senki sem élte túl.

KAPCSOLÓDÓ CIKK