Éjjel csap le a Karl hurrikán Mexikóra

Vágólapra másolva!
Hurrikánná erősödött csütörtökön a Mexikói-öbölben tomboló, Karl névű trópusi vihar. A Karl helyi idő szerint csütörtök éjjel eléri a mexikói partokat.
Vágólapra másolva!

Hurrikánná erősödött csütörtökön a Mexikói-öbölben tomboló, Karl névű trópusi vihar - közölte a miami székhelyű Nemzeti Hurrikánközpont (NHC). A hurrikán ráadásul a várakozások szerint tovább erősödhet, noha már most is 120 kilométer per órás széllökések kísérik. A Karl helyi idő szerint csütörtök éjjel eléri a mexikói partokat.

A hurrikán központ arra is figyelmeztetett, hogy egyes területeken 38 milliméternyi csapadék eshet, ami hirtelen áradásokhoz és földcsuszamlásokhoz vezethet. Mexikóban ráadásul július óta tartanak a hurrikánszezon viharai miatti áradások, amelyek 25 ember életét követelték és csaknem egymillió embert érintenek az országban.

Az Atlanti-óceánon jelenleg két másik hurrikán is tombol. Az ötfokú skálán négyes erősségű, Igor névre keresztelt vihar 220 kilométer per órás erősségű szelekkel kavarog a Bermuda-szigetek térségében, míg tőle keletre a kettes kategóriájú Julia hurrikán tombol.