Huszonkét gerillával végeztek kolumbiai katonák

Vágólapra másolva!
Több mint húsz baloldali gerillát ölt meg a hadsereg Kolumbiában a kormány közlése szerint. A FARC nevű gerillaszervezet szeptember elején indított offenzívát a kormányerők ellen.
Vágólapra másolva!

A Kolumbiai Forradalmi Fegyveres Erők (FARC) szélsőbaloldali gerillaszervezet huszonkét feltételezett tagját ölték meg kolumbiai kormánykatonák az ország déli részén a gerillahadsereg támadásai miatt indított ellencsapásban - közölte Rodrigo Rivera védelmi miniszter. A politikus Juan Manuel Santos államfővel helyi idő szerint vasárnap telefonon folytatott beszélgetésében számolt be a felkelőknek okozott veszteségekről. Rivera azt nem közölte, hogy az összecsapásokban a kormányerők - a hadsereg és a rendőrség - mekkora veszteségeket szenvedtek.

A FARC szeptember elején, a jelek szerint offenzívát indított a rendfenntartók ellen, és azóta több mint negyven rendőrt és katonát ölt meg. A védelmi minisztérium szerint a FARC ezzel feltehetően az államfői tisztséget augusztus elején átvevő Juan Manuel Santos meggyengítésére törekszik, a politikus korábban ugyanis a védelmi tárca élén állt.