Ellepték a poloskák New Yorkot

Vágólapra másolva!
Drága boltok, luxuslakások, menő irodaépületek sem menekülnek a New Yorkot elárasztó poloskák elől. A városvezetés félmillió dolláros rendkívüli keretet különített el az élősködők elleni harcra. Elterjedésükért az intenzív interkontinentális turizmust okolják.
Vágólapra másolva!

Poloskainvázió miatt kellett bezárni a Nike sportszergyár zászlóshajójának számító üzletét New Yorkban. A Nike boltja már a hetedik neves márkabolt amelyet bezártak a mindent elárasztó poloskák miatt, korában már az Abercombie&Fitch, a Hollister és a Victoria's Secret is kénytelen volt lehúzni a redőnyt és rovarirtókat hívni.

Poloskák jelentek meg azonban több irodaépületben - beleértve a Google irodáit -, egy nagyobb színházban, lakótömbökben, és luxuslakásokban, sőt a BBC híradása szerint már az Empire State Buildingben is találkoztak velük. Az invázió olyan mértéket öltött, hogy a város félmillió dolláros rendkívüli keretet különített el a vérszívó élősködők kiirtására.

Az invázió okait az interkontinentális utazásoknak tudják be, amelyeken a poloskák könnyen eljutnak egyik helyről a másikra bőröndökön, laptop-táskákon, kézipoggyászon. Az állatok ezután általában befészkelik magukat a bútorok szivacsaiba, és a ruhásszekrényekbe, ahonnan aztán csak nagyon nehezen lehet őket kiirtani, és akár egy évig kibírják élelem nélkül.