Magamutogatóktól féltik európai központjukat a nudisták

Vágólapra másolva!
Évek óta izzik a feszültség a tradicionális nudisták, és a szabad szexet és magamutogatást gyakorló új jövevények között a Franciaország déli részén fekvő Cap d'Agdéban. Európa legnagyobb, 40 éve alapított nudista-paradicsoma régi vendégeinek elege van az újabban betelepült szex- és szvingerklubokból.
Vágólapra másolva!

Csak pucérvárosként emlegetik a franciaország Laguedoc partvidékén fekvő Cap d'Agdét. A nudisták körében népszerű, Európa legnagyobb nudista kolóniájaként számon tartott, 40 éve alapított településen - ahol alkalmanként 40 ezer nudista nyaralhat -, azonban évek óta izzik a feszültség a hagyományos nudizmus hívei és a városba betelepülő garniszállók, szex- és szvingerklubok látogatói között - írja a brit Independent.

Két éve például több ilyen klubot is felgyújtottak, feltehetően fundamentalista nudisták. A héten ugyanakkor jóval békésebb módját választották a tiltakozásnak: a település önkormányzati testületének ülésén panaszkodtak arra, hogy nagyon zavarják őket, hogy gyerekeikkel együtt egyre gyakrabban szembesülnek az új, szabados, magamutogató jövevényekkel, akikkel egyre többször fordul elő, hogy nyilvánosan kezdenek nemi aktust, sőt előfordult, hogy ruhában mentek a nudizók közé és becsmérlő megjegyzéseket tettek rájuk.

"Cap d'Agdében vagy egy hely, amely Európa szabadszex-fővárosává válik, ha kisüt a nap" - közölte Florence Denestebe, az egyik városi képviselő, aki a helyi polgármestertől várja, hogy közbelépjen. A polgármester szerint azonban meghozták a megfelelő intézkedéseket, és nem állíthatnak az összes 40 ezer pucérkodó mellé rendőrt.