Hídpillérnek csapódott egy lengyel busz Berlin közelében - 12 halott

Vágólapra másolva!
Meghalt legalább tíz ember és sokan megsérültek,amikor hídpillérnek csapódott egy lengyel turistabusz Berlin közelében az egyik autópályán. A buszon főleg fiatalok utaztak, sok sérült állapota kritikus.
Vágólapra másolva!

Legalább 12 ember meghalt, amikor egy lengyel turistabusz karambolozott Berlin közelében az autópályán. A vasárnapi balesetben több tucat utas sérült meg, akik közül legalább hatnak kritikus az állapota. Az első jelentések szerint egy személyautó szorította le a Lengyelországba tartó buszt, amely egy hídpillérnek csapódott Berlintől délkeletre, az A10-es autópályán, vasárnap délelőtt.

Egy német rendőrségi szóvivő, a francia AFP-nek azt mondta, hat sérült van kritikus állapotban, míg a helyi rendőrkapitány a német DAPD hírügynökségnek azt mondta, hogy hét sérült állapota kritikus és további 27 sérült van, akik nincsenek életveszélyben. A tűzoltóság ugyanakkor 22 könnyebb sérültet említett. Arról is ellentmondó információk érkeztek, hogy mennyien utaztak a buszon. A jelentések szerint legalább 46-an ültek rajta.

A lengyel turistabusz Spanyolországból tartott hazafele, amikor megpróbált kikerülni egy, az autópályára besoroló autót próbált, de a sofőr elvesztette az irányítást a jármű felett, és egy hídpillérnek csapódott. A sérültek között van az érintett személyautó 37 éves vezetője is

Az autópályát az ütközés után lezárták, körülbelül 250 ember érkezett az utasok mentésére. A Berliner Kurier információi szerint főleg tinédzserek voltak a buszon.