A frászt hozták az indiaiakra a beszélő újságok

Vágólapra másolva!
Az egyik német autógyár újfajta reklámmal jelentkezett két indiai napilapban: a reklámoldalon egy miniatűr mikrofon beszél az újságolvasókhoz. A furcsa, újságba rejtett szerkezetek nagy riadalmat okoztak, volt, aki a rendőrséget, vagy a terrorelhárítókat hívta.
Vágólapra másolva!

Beszélő reklámmal jelentkezett két indiai napilap, a The Hindu és a Times of India a múlt héten. Az újítással a Volkswagen autók reklámjához illesztve találkoztak az olvasók: az összehajtott újságokat szétnyitva az egész oldalas autóreklám beszélni kezdett. A lapokhoz ugyanis egy miniatűr, fényre érzékeny mikrofont ragasztottak, amely - kissé nehezen érthetően ugyan - a német autókról kezdett beszélni.

A reklámok országszerte felfordulást okoztak - számol be róla a Guardian. Delhiben a rendőrség rengeteg hívást kapott a megdöbbent, vagy éppen halálra rémült olvasóktól. Mumbaiban egy gyanakvó olvasó a terrorelhárítókat riasztotta, mondván, az egyik szemeteskukából furcsa zajokat hall.

Egy Delhi és Mangalúr közötti repülőjárat indulását el kellett halasztani, miután az utasok a beszélő reklámokra kezdtek panaszkodni. A Guardian szerint az Air India eltávolította a fedélzetről az újságokat, és fontolgatja, hogy a jövőben betiltja a hasonló reklámokkal ellátott lapokat a járatain.

A Times of India egyik olvasója így panaszkodott: "Legalább tizenöt percig tartott, mire rájöttem, hogyan lehet elhallgattatni ezt a vacakot. Igazán mellékelhettek volna egy használati utasítást." A Guradian szerint ugyanakkor a reklámokról sdokaknak kifejezetten jó a véleménye, és az indiai hivatalokban, irodákban, a Facebookon és a Twitteren is sokan beszélgettek a reklámokkal kapcsolatos élményeikről.

Ezen a linken megnézheti, hogyan működik a beszélő újságreklám.