Elraboltak 22 mexikói turistát Acapulcóban

Vágólapra másolva!
Huszonkét mexikói turistát raboltak el a mexikói Acapulcóban, a gépgyári alkalmazottak sorsa egyelőre ismeretlen.
Vágólapra másolva!

Fegyveresek csütörtökön elraboltak 22 mexikói turistát a latin-amerikai ország híres üdülőhelyén, Acapulcóban, és nem tudni, mi lett a sorsuk - közölte szombaton Guerrero szövetségi állam ügyészi hivatala. A turisták a szomszédos Michoacan államban található Morelia városból érkeztek személyautókon hétvégi kirándulásra a tengerparti üdülőhelyre.

A guerrerói rendőrség egyik tisztségviselője beszámolt arról, hogy a hatóságokat az emberrablásról egy férfi értesítette, aki a csoporthoz tartozott, de éppen távol volt, vásárolni ment, amikor a fegyveresek megjelentek. "A turistacsoport tagjai 17 és 47 év közötti gépgyári alkalmazottak" - mondta.

A guerrerói média szerint a turistacsoportból egy nőnek sikerült megszöknie az emberrablók fogságából, és elmondta, hogy társai éppen abba a szállodába tartottak, amelyben az éjszakát tölteni akarták, amikor a fegyveresek útjukat állták. Acapulco a mexikói drogbandák háborújának egyik jelentős helyszíne, de semmi nem utal arra, hogy a mostani emberrablásnak köze volna a kábítószerhez.