Makákó gyilkolt meg egy csecsemőt Malajziában

Vágólapra másolva!
Elragadt egy csecsemőt, összeharapdálta, majd ledobta egy tetőről egy makákó Malajziában, A majom azt hihette az újszülöttre, hogy étel. Az állatot utóbb lelőtték.
Vágólapra másolva!

Majom gyilkot meg egy négynapos csecsemőt a malajziai Negri Sembilan tartományban - jelentette a BBC. A gyereket csak rövid időre hagyták magára: 26 éves édesanyja a fürdőszobában volt, nagyapja pedig éppen egy pohár vízért ment. A makákó, amely feltehetően élelmet keresett a házban, ekkor ragadta el az alvó újszülöttet, majd összemarcangolta, és ledobta egy háztetőről.

"Őrülten kerestük az egész házban (a babát), aztán megláttuk vérbe fagyott testét odakint" - idézte a kisgyerek nagyapját a Star című helyi lap. A gyereken súlyos harapásnyomokat és karmolást találtak.

A majmot utóbb a helyi nemzeti park emberei lelőtték. "A majom feltehetően élelmet keresett a házban. Nem kizárt, hogy a gyereket is élelemnek vélte, és felvitte a tetőre. A gyerek akkor halt meg, amikor leesett a földre. A majom feltehetően egyszerűen eldobta, miután meghallotta a szülők kiabálását" - idézte a lap Ishak Muhamadot, a helyi nemzeti park igazgatóját.