Kigyulladt egy komp a Balti-tengeren

2010.10.09. 14:55

A Balti tengeren közlekedő, több mint 200 embert szállító Lisco Gloria nevű kompon szombaton tűz ütött ki. A baleset oka egyelőre ismeretlen.

 Robbanás nyomán tűz ütött ki egy litván balti-tengeri komphajón szombatra virradó éjjel, de a rajta tartózkodó 236 embert - az utasokat és a legénységet egyaránt - sikerült kimenekíteni - közölte a cuxhaveni német hajómentő központ.

Két sebesültet egy dán és egy német katonai helikopterrel vittek kórházba, a németországi Kiel városába. Mintegy húszan füstgáz belélegzése  következtében rosszul lettek. A Kielből a litvániai Klaipedába tartó, 200 méter hosszú Lisco Gloria komphajót  Fehmarn szigetének közelében éjfél körül  érte a baleset, s a leadott vészjelzésre rövidesen több hajó is a segítségére sietett. 

Az utasokat, zömében a balti államok és Oroszország állampolgárait  és a legénységet a Deutschland komphajó vette a fedélzetére és visszavitte őket Kiel kikötőjébe. A LiscoGloria délelőtt még lángokban állt. A fedélzeten történt robbanás oka egyelőre ismeretlen.