Republikánus lavinától tart Soros az amerikai választásokon

Vágólapra másolva!
A republikánusok lavinaszerű győzelmétől tart Soros György magyar származású amerikai üzletember a november elején esedékes amerikai törvényhozási választásokon. Az amerikai demokratákat korábban jelentős adományokkal támogató üzletember ezúttal távol marad a kampányfinanszírozástól.
Vágólapra másolva!

Pesszimistán tekint a közelgő amerikai törvényhozási választásokra Soros György magyar származású amerikai üzletember. Soros, aki a korábbi választások alkalmával rendre jelentős összegeket adományozott a Demokrata pártnak, ezúttal nem száll be a kampányfinanszírozásba - írja a New York Times kampányblogja.

Soros még pénteken nyilatkozta egy fórumon, hogy 2004-ben, 2006-ban és 2008-ban a Bush-kormány túlsúlya miatt adományozott jelentős összegeket. Ezúttal azonban inkább egészségüggyel foglalkozó és környezetvédelmi csoportoknak adományoz.

Arra a kérdésre, hogy aggasztja-e a várható republikánus térnyerés azt mondta, igen, de nincs abban a helyzetben, hogy ezt megakadályozza. "Nem hiszek, abban, hogy fel elehet tartóztatni a lavinát" - idézte a lap.

Az Egyesült Államokban november 2-án esedékes választásokon többek között a 435 tagú kongresszus összes, illetve a 100 tagú szenátus 37 mandátumáról döntenek, valamint szavaznak 38 kormányzóról is.